dimarts, 28 de juliol del 2009

Card Captor Sakura


Bé, doncs ja que ens hem emocionant explicant uns quants mangues, jo ara explico la versió de l'anime del manga de Card Captor Sakura (o Sakura, la Caçadora de Cartes en català):
Títol: Sakura, la caçadora de cartes
Autor original: CLAMP
Nº episodis: 70; la primera part dura des de l'1 fins al 46, i la segona part del 47 al 70
Cadenes (les més importants) on s'hagi emés en català: 33, K3, .2
Altres: A més dels 70 capítols, s'han fet dues pel·lícules.



Introducció:
La Sakura és una noia normal fins que un dia descobreix un misteriós llibre a la biblioteca de casa seva. Quan l'obre, veu una carta amb una noia dibuixada amb un rètol on posa "the Windy" a sota. L'agafa, i quan llegeix el rètol, s'origina un fort vent el qual espargeix les altres 51 cartes que estaven dins el llibre màgic. Del llibre també en va sortir un animaló amb aspecte d'ós de peluix qui diu que és el guardià de la tanca, en Keroberos, encara que la Sakura l'anomena "Kero". en Kero li anuncia que ja que ha estat culpa de la Sakura que totes les cartes fugissin, ella s'haurà de convertir en "la Caçadora de Cartes" per tornar-les totes al seu lloc. Li dóna el poder de la vara per atrapar les cartes, que a la vegada també és la clau del llibre màgic de Clow. Així, la Sakura comença a atrapar les 51 cartes que falten, i cada cop que n'agafa una té la habilitat de la carta en sí, per exemple, amb la carta voladora té el poder de volar, amb la carta espasa té el poder de dominar la lluita amb espases, etc. Quan les ha atrapat totes 52 (En ordre: Vent i Voladora, Ombra, Aigua, Fusta i Pluja, Salt, Il·lusió, Silenci, Tro, Espasa, Flors, Escut, Temps, Força, Boira, Tempesta i Flotadora, Esborradora, Brillant, Moure, Lluita, Circuit Tancat, Son, Cançó, Petita, Mirall, Laberint, Retorn, Disparar, Dolçor, Ràpida, Gegant i Creació, Canvi, Glaç, Foc, Neu i Bombolles i Balança i Ona i Travessar [i argumentalment aqui hi ha la primera pel·lícula, on atrapen la carta de la Fletxa], Veu, Cadenat, Núvol, Somni, Sorra, Llum i Foscor, Bessons, i Terra [I després, al final de la segona part la Sakura crea una carta que no té nom, però es sobreentén que és l'Amor. Tanmateix, a la segona pel·lícula, quan atrapa la carta del No-res, després es fusiona amb l'Amor i dóna lloc a la carta de l'Esperança]). Per atrapar-les comptarà amb l'ajuda d'en Kero, però a més amb la d'uns quants amics seus, com la Tomoyo, en Shaoran i la Meilin. A la segona part de l'anime, la Sakura ha de transformar totes les cartes (anomenades cartes de Clow en honor al mag que les va crear) en les seves cartes, les cartes Sakura, i també comptarà amb l'ajuda de la forma veritable d'en Kero, i el jutge de les cartes de Clow, en Yue. L'Eriol, la reencarnació de'n Clow Reed, però, li intentarà posar les coses difícils, amb l'ajuda de l'Spinel-sun i la Ruby-moon.

Personatges:

Sakura:

La protagonista de la història, la qual ha d'atrapar totes les cartes.

Keroberos:

El guardià del llibre de les cartes de Clow, i guia de la Sakura per quan ha d'atrapar les cartes.

Yukito/Yue:

En Yukito i en Yue són la mateixa persona, però interiorment són molt desiguals. En Yukito és un amic de'n Tôya del qual la sakura n'està enamorada (I en Shaoran en un principi també Oo), mentres que en Yue és el jutge de les Cartes de Clow creat també per en Clow Reed.

Tôya:

El germà gran de la Sakura, la principal afició del qual és fer la guitza a la seva germaneta Sakura.

Fujitaka i Nadeshiko:

Són el pare i la mare de la Sakura, tot i que la mare ja està morta.

Tomoyo:

La millor amiga de la Sakura, la qual li encanta gravar en vídeo les aventures de la caçadora de cartes, i dissenyar els seus vestits de combat, ja que de diners no n'hi falten XD

Shaoran:

L'amic de la Sakura que també es vol fer amb les cartes de Clow, tot i que apoc apoc es va adonant que la Sakura li agrada...

Meilin:

La cosina d'en Shaoran, surt durant un parell de capítols ajudant a agafar certes cartes, com la lluita.

Altres amics de la Sakura:

Altres amics que han anat sortint al llarg de la sèrie, tot i que no saben res sobre els poders de la Sakura.

Eriol, Ruby-moon i Spinel-sun:

Els que intenten fer una miqueta la punyeta a la Sakura durant la segona part de l'anime, però en el fons amb bones intencions.

Clow Reed:

El creador de les cartes, els guardians i l'altra vida de l'Eriol. També surt a Tsubasa RC i xXxHolic com qui, juntament amb la Yuko, va crear les Mokonas i va parar el temps. En Shaoran (CCS) i en Fei Wong (TRC) són descendents seus.

Cartes de Clow:









Aquestes són ALGUNES de les cartes de Clow que la sakura ha de caçar, cadascuna amb un poder i caràcter propi.

Valoració personal: 9 ~ 9,5

NOTA: Els noms de les cartes són els de la versió de televisió de catalunya, per tant potser no coincideixen exactament amb altres versions.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by Blogger Templates Blog

Back to TOP